Japandi keukens

Bent u liefhebber van de uitstraling van echt hout? Bij Rolan Keukens begrijpen we dat als geen ander. Onze massief eiken Japandi keukens bieden een authentieke uitstraling die kunststof of gelamineerde varianten niet kunnen evenaren. De natuurlijke patronen, kleuren en details in het hout maken elke keuken uniek en geven uw ruimte direct karakter. Perfect voor wie een unieke keuken wenst met een natuurlijke, aardse uitstraling.

Onze houten keukens zijn beschikbaar in diverse stijlen, zodat u alle kanten op kunt. Of u nu een Japandi, landelijke, moderne of robuuste keuken in gedachten heeft, massief eiken biedt talloze mogelijkheden. In overleg bepalen we de kleurtint van het hout, de vorm van de kastdeurtjes en de afwerking, waardoor uw massief eiken keuken precies wordt zoals u voor ogen heeft. Samen ontwerpen we uw droomkeuken, waarna onze vakmannen in onze eigen werkplaats aan de slag gaan met de productie. Al onze massief eiken Japandi keukens worden volledig in eigen beheer gemaakt, van ontwerp tot realisatie, en door onze eigen vakmannen geplaatst.

style keuken japandi

Japandi keuken op maat laten maken

In onze werkplaats maken we elke massief eiken Japandi keuken op maat. Dit betekent volledig maatwerk, zowel qua stijl als qua opstelling en afwerking. U kunt kiezen uit verschillende soorten eikenhout, geborsteld of geschaafd, met elk hun eigen uitstraling. Lichte, gladde houtsoorten ogen bijvoorbeeld fris en modern, terwijl donkere tinten vaak traditioneler ogen. De structuur van het hout bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke sfeer, en we denken hierin graag met u mee.

japandi stijl keuken
keukens japandi op maat laten maken
Japandi keueken inspiratie
style keuken japandi

De vakman vind je in de details

Eiken houten keukens zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten en stijlen. Er een aantal items die niet mogen ontbreken in uw keuken afhankelijk van uw stijl.

Complete Japandi keuken inclusief afwerking

We leveren niet alleen de houten kastdeurtjes, maar bieden ook diverse opties voor gootstenen, fornuizen, kookplaten, keukenbladen en handgrepen. Ongeacht de gekozen opties staat kwaliteit altijd voorop. We werken alleen met materialen die lang mooi blijven en tegen een stootje kunnen. Hierdoor zijn onze massief eiken Japandi keukens zeer geschikt voor huizen waarin geleefd wordt, zoals drukke gezinnen met (jonge) kinderen.

Waarom kiezen voor een massief eiken Japandi keuken?

Er zijn veel aanbieders van houten keukens op maat, maar dit betreft niet altijd massief hout. Vaak wordt gebruikgemaakt van goedkoop materiaal met een dun laagje hout. Bij onze massief eiken keukens is dat niet het geval. Deze worden volledig uit eikenhout gemaakt, waardoor eventuele deukjes of krassen geen probleem zijn. De volledige kastdeurtjes worden uit één stuk hout gemaakt, waardoor het oppervlak zelfs na jaren nog intact is en zijn charme behoudt.

Japandi keuken in minimalistische stijl

Massief eiken leent zich perfect voor een keuken in Japandi-stijl. Of u nu kiest voor glad of onafgewerkt eikenhout, de uitstraling is altijd natuurlijk. Houten keukens in een Japandi-stijl zijn sfeervol, warm en gezellig. Ze hebben vaak een minimalistisch karakter, maar kunnen ook zeker worden afgewerkt met moderne greepjes en accessoires.

Het middelpunt van een massief eiken Japandi keuken is vaak de schouw. Deze verdient aandacht tijdens het ontwerpproces en wordt vaak omgeven door de gekozen houtsoort, waardoor er ruimte ontstaat voor accessoires zoals kookboeken, kruiden of decoratie. Een vrijstaand fornuis in dezelfde stijl maakt de sfeer compleet. Ook hierin heeft u uiteraard ruime keuze.

Eiken Japandi keuken met modern tintje

Een moderne Japandi keuken van massief eiken is zeker mogelijk. Door strakke lijnen, een dun blad en minimalistische greepjes te gebruiken, ontstaat een tijdloos geheel. Vaak wordt de styling bij dit type keukens ingetogen gehouden, wat de functionele look versterkt. De strakke frontjes kunnen in alle gewenste tinten worden afgewerkt, maar behouden altijd hun natuurlijke uitstraling. Hierdoor combineert u het beste van twee werelden: een minimalistische keuken met de warmte van echt hout.

Massief eiken Japandi keukens met industrieel karakter

Fan van een industriële woonstijl? Dan is een eikenhouten Japandi keuken met een robuust tintje wellicht iets voor u. Deze stijl doet denken aan oude loodsen en fabrieken en is modern, maar stoer en doorleefd. Kenmerken zijn stalen elementen, betonnen werkbladen en hout met een grof oppervlak dat onafgewerkt oogt. Bij Rolan Keukens maken we uw Japandi keuken volledig op maat, zodat deze precies wordt zoals u in gedachten heeft.

Voordelen van een Japandi keuken van hout

Met onze passie voor hout hoeven we niet lang na te denken over de voordelen van een massief houten Japandi keuken. Het materiaal heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling die niet te evenaren is. Dankzij de lijnen, noesten en kleurvariaties in de verschillende planken ontstaat een levendig geheel, ongeacht de gekozen keukenstijl. Hout heeft een warme ondertoon, waardoor eikenhouten keukens knus en gezellig ogen.

Een ander voordeel van hout is dat het bewerkelijk is. Daardoor kunnen we volledig maatwerk bieden en kasten precies zo afwerken als u wilt. Dit kan met brede, grove planken of met smalle houtstrips die verfijnder ogen. Eikenhout is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleurvarianten en kan ook worden afgewerkt met een olie in een kleur naar keuze.

Voordelen van een Japandi keuken van hout?

Met onze passie voor hout hoeven we niet lang na te denken over de voordelen van een massief houten Japandi keuken. Het materiaal heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling die niet te evenaren is. Dankzij de lijnen, noesten en kleurvariaties in de verschillende planken ontstaat een levendig geheel, ongeacht de gekozen keukenstijl. Hout heeft een warme ondertoon, waardoor eikenhouten keukens knus en gezellig ogen.

Wat is de levertijd van mijn Japandi keuken?

Het maken van massief houten keukens kost tijd. Omdat we dit proces niet willen overhaasten, hebben ze een levertijd van ongeveer 8 – 12 weken. Maar dan heeft u ook een unieke keuken waar u trots op kunt zijn.

Wat kost een Japandi keuken van massief eikenhout?

De prijs voor een massief houten Japandi keuken is afhankelijk van diverse factoren, zoals de opstelling, het formaat, het gewenste blad en andere accessoires. In een persoonlijk gesprek zetten we graag uw wensen op een rij, waarna u een vrijblijvende offerte ontvangt.

Wie ontwerpt mijn Japandi keuken?

Een Japandi keuken wordt door een van onze designers samen met u ontworpen. Allereerst brengen we uw wensen in kaart, waarna we passende opties en voorbeelden laten zien. Aan de hand daarvan tekenen we eerst met de hand en vervolgens digitaal het ontwerp, zodat u een goed beeld heeft van hoe het eruit gaat zien.