Jaren ’30 stijl keuken

Er zijn bepaalde soorten keukens die nooit uit de mode raken: één daarvan is de jaren ’30 stijl keuken. Denk aan granieten werkbladen, grote fornuizen, veel zwart en wit en vooral een warme, gezellige uitstraling. Een jaren ’30 stijl keuken heeft iets nostalgisch en huiselijks, waardoor dit al gauw de ruimte in huis zal worden waar u de meeste tijd wil doorbrengen. Bij Rolan Keukens combineren we het retro karakter van een jaren ’30 keuken met alle gemakken en innovaties van de moderne keuken. Zo profiteert u van het beste van twee werelden. Een sfeervolle keuken in jaren ’30 stijl, maar dan voorzien van de meest moderne snufjes.

Jaren 30 stijl keuken op maat laten maken

We hebben onze eigen werkplaats, waardoor de productie van onze keukens geheel in eigen beheer gebeurt. Dat maakt het makkelijk voor ons om maatwerk te leveren. Samen met u bepalen we welke elementen uit een jaren ’30 stijl keuken u terug wilt laten komen in uw ontwerp. U beslist mee over alle onderdelen, van de kleur van de keukenkastjes tot het materiaal van de gootsteen en het type fornuis. Zo creëren we samen een keuken die precies aan uw wensen voldoet. 

De vakman vind je in de details

Eiken houten keukens zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten en stijlen. Er een aantal items die niet mogen ontbreken in uw keuken afhankelijk van uw stijl.

Elementen van een jaren ’30 keuken

Er zijn verschillende elementen die bepalend zijn voor de uitstraling van een jaren ’30 stijl keuken. Allereerst het fornuis: dit type keukens heeft grote (gas)fornuizen die het middelpunt van de ruimte vormen. Daaromheen staan keukenkasten met gekaderde paneeldeuren die het geheel een warme, ietwat landelijke uitstraling geven. Ook kenmerkend voor een jaren ’30 keuken is het gebruik van tegels, zowel op de wanden als op de vloer. Typerend zijn witte tegels met donkere voegen, of zwart-wit geblokte tegels. Details zoals gietijzeren pannen en ronde handvaten maken een jaren ’30 stijl keuken helemaal af.

U kunt eenvoudig spelen met de verschillende elementen uit een jaren ’30 stijl keuken. Combineer bijvoorbeeld jaren ’30 stijl keukenkasten met een modernere granieten of marmeren vloer. Of kies voor een mooie witte tegelwand in combinatie met strakkere, moderne keukenkasten. Samen met u nemen we de klassieke jaren ’30 keuken ter inspiratie om het perfecte keukenontwerp te maken.

Complete jaren ’30 stijl keuken

Bij Rolan Keukens maken we houten keukens in elke soort stijl op maat. Naast mooi afgewerkte keukenkasten in jaren ’30 stijl leveren we ook gootstenen, keukenbladen, handgrepen en fornuizen. Daarbij letten we altijd op de kwaliteit: we werken met natuurlijke materialen die de tand des tijds kunnen doorstaan. Zo heeft u nog jaren plezier van uw jaren ’30 stijl keuken.

Vraag een offerte aan voor een jaren ’30 keuken

Ziet u zichzelf al een kop koffie drinken op zondagochtend, doordeweeks kokend achter het fornuis, of in het weekend samen eten met vrienden of familie in een gezellige, huiselijke jaren ’30 stijl keuken? We helpen u graag om dit idee werkelijkheid te maken!

U bent altijd welkom in onze showroom in Veenendaal voor de nodige inspiratie. Natuurlijk kunt u ook meteen een persoonlijk gesprek inplannen. Via het contactformulier kunt u ons eenvoudig alle vragen stellen over de mogelijkheden en de prijzen voor een jaren ’30 stijl keuken.

Wat kenmerkt een jaren 30 keuken?

Een jaren 30 keuken kenmerkt zich door een charmante mix van functionaliteit en eenvoud, vaak met elementen zoals houten kasten, terrazzo werkbladen, glas-in-loodramen, en klassieke handgrepen of knoppen. De stijl legt nadruk op vakmanschap en duurzaamheid, met een voorkeur voor natuurlijke materialen.

Kan ik een moderne keuken laten maken in de stijl van de jaren 30?

Ja, het is zeker mogelijk om een moderne keuken te laten ontwerpen die de esthetische kenmerken van de jaren 30 omarmt. Dit kan door het gebruik van materialen zoals hout en terrazzo, en door het integreren van kenmerkende stijlelementen zoals klassieke handgrepen, terwijl je toch moderne apparatuur en functionaliteiten behoudt.

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een keuken in jaren 30 stijl?

De kosten kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de grootte van de keuken, de gekozen materialen, en het niveau van maatwerk. Een basisrenovatie begint vaak vanaf enkele duizenden euro’s, maar voor een volledig op maat gemaakte jaren 30 keuken kunnen de kosten oplopen tot tienduizenden euro’s.

Waar vind ik een specialist voor het maken van een jaren 30 keuken?

Voor het vinden van een specialist kun je met ons contact opnemen, Wij helpen je graag verder Een goede start is het bezoeken van onze lokale showroom in Veenendaal, en het raadplegen van onze online portfolios..

Hoe integreer ik moderne apparatuur in een jaren 30 keuken zonder afbreuk te doen aan de stijl?

Moderne apparatuur kan worden geïntegreerd door ze te voorzien van paneelfronten die passen bij de rest van de keuken of door apparatuur te kiezen met een retro-uitstraling die toch moderne technologie biedt. Zo blijft de authentieke look behouden terwijl je geniet van hedendaags comfort.

Zijn er milieuvriendelijke opties voor het bouwen van een jaren 30 keuken?

Ja, je kunt duurzame materialen kiezen zoals gerecycled hout, eco-vriendelijke verf, en energie-efficiënte apparaten. Het hergebruiken van originele materialen of het zoeken naar authentieke, tweedehands elementen kan ook bijdragen aan een milieuvriendelijke renovatie.

Wat is het belang van hout in een jaren 30 keuken?

Hout speelt een cruciale rol in de jaren 30 keuken vanwege zijn warmte en natuurlijke uitstraling. Het werd vaak gebruikt voor kasten, vloeren, en werkbladen, en draagt bij aan de authentieke en gezellige sfeer die typerend is voor deze periode.

Hoe onderhoud ik een houten keuken uit de jaren 30?

Voor het onderhouden van een houten keuken is regelmatig schoonmaken met een zachte, vochtige doek en een mild reinigingsmiddel belangrijk. Bescherm het hout tegen vocht en hitte, en behandel het periodiek met olie of was om het te voeden en te beschermen.