Landelijke houten keuken

Wat kunt u verwachten van een landelijke houten keuken? Een warme sfeervolle keuken waarin u zich direct thuis voelt. Want ook al zijn er eindeloos veel mogelijkheden in de landelijke stijl, Hetgeen wat ze allemaal gemeen hebben is dat het een ruimte is die uitnodigt om gezellig bij elkaar te komen. Het idee van samen koken, bakken, borrelen enzovoorts is voelbaar. Dit komt mede door het warme karakter van het eikenhout en de gedetailleerde afwerking.

Natuurlijke kleuren en materialen

Een typische landelijke keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van vooral natuurlijke materialen.

Dit kan zich in verschillende vormen uiten maar hout speelt meestal een prominente rol. Denk hierbij aan massief eikenhout. Dit is de populairste houtsoort voor een keuken in de landelijke stijl en dat is niet voor niets. Het is sterk en hard waardoor uw keuken tientallen jaren mee kan gaan. Dit maakt uw keuken dus ook duurzaam! Daarnaast heeft het een mooi uiterlijk en krijgt de keuken een sfeervolle, romantische uitstraling.

De vakman vind je in de details

Eiken houten keukens zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten en stijlen. Er een aantal items die niet mogen ontbreken in uw keuken afhankelijk van uw stijl.

klasieke landelijke keuken details

Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Vintage handgrepen met een gebloemd patroon.

  2. Grote houten kandelaars.

  3. Vorstelijke kroonluchters.

De kleuren die bij de landelijke stijl passen zijn lichte en warme tinten. Voorbeelden hiervan zijn taupe, beige of roomwit.

Wil jij je keuken een wat stoerdere uitstraling geven? Een zwarte landelijke keuken komt tegenwoordig ook steeds vaker voor. Kies er bijvoorbeeld voor om naast de eikenhouten basis zwarte elementen toe te voegen. Zoals de kraan of lampen, zo krijgt jouw landelijke keuken een exclusieve look.

Mogelijkheden landelijke keuken

Bij een landelijk huis in een rustieke omgeving is een landelijke keuken natuurlijk prachtig. Een keuken met veel hout en een zacht kleurenpalet ingevuld door planken met potten pasta en kruiden, kookgerei zoals pannen en houten pollepels aan de muur zorgen voor een bourgondische plattelandssfeer.

Toch past de landelijke houten keuken ook goed in de modernere woning. Kies bijvoorbeeld voor een stenen aanrechtblad om een fantastisch contrast te creëren met de natuurlijke materialen. Of plaats stalen handgrepen op de eiken keukenkastjes. Zo past u de keuken aan naar de stijl van uw huis maar behoudt u de warme uitstraling.

Rolan Keukens denkt graag mee over uw mogelijkheden.

Rolan Keukens

Wij maken uw droomkeuken graag waar. Als u op zoek bent naar een bedrijf met de expertise, 100% maatwerk, korte lijnen en een luisterend oor voor al uw persoonlijke wensen bent u bij Rolan Keukens op het goede adres. Ons team van vakmensen verzorgt elk detail van uw houten landelijke keuken met passie en een kritisch oog. Waardoor u straks écht van uw keuken kunt genieten.

Contact

Bent u enthousiast geworden over de landelijke houten keuken? Wilt u graag een gezellige, nostalgische keuken in huis halen? Neem dan contact op met Rolan Keukens. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de opties waarbij we u kunnen voorzien van persoonlijk advies en een offerte op maat.

Of kom langs in onze showroom en laat je inspireren.