Veel gestelde vragen

Uw vraag is onze zorg. Daarom hebben we de meeste voorkomende vragen hieronder voor u uitgewerkt.

Eiken meubels

We leggen u alles uit over eiken meubels.

Gaat het eikenhout niet werken?

De charme van massief eikenhout is dat het een eerlijk natuurproduct is. Door de jaren heen is het gegroeid en heeft het veel CO2 kunnen opnemen.
Eikenhout is een Europese hardhoutsoort door de hardheid van het hout heb je niet snel deukjes of krasjes in het hout. Het is dus een duurzaam product met een lange levensduur.

Het eikenhout staat bekend om zijn nerftekeningen en kleurschakeringen, welke zorgen voor een natuurlijk karakter. Er kunnen dus kleine kleurverschillen voorkomen tussen de planken omdat de ene boom de andere niet is.

Werking eikenhout:
Wij gebruiken goed terug gedroogd eikenhout dat glad geschaafd is en waar de werking zoveel mogelijk uit is.
Ook lakken wij de badkamermeubels altijd goed af met 2-componenten lak, zodat het hout goed afgesloten is en dit voorkomt ook voor een groot deel dat het hout gaat werken.

Omdat eikenhout een natuurproduct is kan het altijd iets gaan werken onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid verschillen, dat is nooit 100% te voorkomen.
Wij hebben een tolerantie als het werken van het hout meer dan 4mm is, kunnen wij hier garantie op geven mocht het storend of in het zicht zijn.

Is het meubel bestand tegen vuil en vocht?

Wij behandelen de badkamermeubels standaard goed af met een harde matte 2-componenten lak. Dit zorgt ervoor dat het meubel 5-10 jaar uitstekend bestand is tegen water, vuil, en verkleuringen in het hout ook op horizontale oppervlakten zoals het eiken bovenblad.
Het voordeel van deze matte kleurloze lak is ook, dat de naturel kleur van het eikenhout mooi behouden blijft en het eikenhout niet gaat vergelen.

Mocht je na 5-10 jaar het meubel bij willen werken is dit heel gemakkelijk te doen zonder professional te zijn, de lak die wij gebruiken is heel eenvoudig aan te brengen en ook in kleine potjes bij ons te bestellen.
Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en scherpe/schurende voorwerpen, zoals een schuurspons. Deze producten zijn niet goed voor de laklaag die het massieve eikenhout afschermt.
De noesten en scheurtjes in het eikenhout aan de buitenkant van het meubel worden door ons netjes gevuld zodat de eiken oppervlakten goed dicht zijn.

Bestellen en verzending

We leggen u alles uit over eiken meubels.

Hoe werkt de verzending en levering?

Wij bezorgen zelf door heel Nederland en België, Standaard prijs hiervoor is standaard €1 per Km enkele rit.
Wij bezorgen de meubels dan tot achter de voordeur, mits de voordeur goed te bereiken is en het meubel door de deur past zonder dat het weer gedemonteerd hoeft te worden.

U kunt het meubel uiteraard ook zelf ook afhalen bij onze werkplaats: in Veenendaal, adres is: Dynamostraat 10, Veenendaal

Het meubel wordt normaal als 1 geheel geleverd, dus je hoeft zelf niets meer in elkaar te zetten. Voor vermindering van het gewicht bij transport en evt. het aansluiten zijn de lades en deurtjes heel gemakkelijk er uit te halen en er weer vast in te klikken.

Hoe werkt de montage?

Wij monteren en plaatsen de badkamermeubels niet bij u thuis, dit kan beter door een professional zoals een installateur of loodgieter worden gedaan die het sanitair dan ook meteen aansluit.
Voor de zwevende badkamermeubels wordt door ons wel de haaklatten meegeleverd waarmee het meubel aan de muur gehangen kan worden.
De wasbakken/kommen en kranen worden door ons dus niet op het meubel gemonteerd, maar worden er los in de doos bij geleverd.
De afvoer en kraangaten maken wij ook niet in het bovenblad van de badkamermeubels. Omdat die er in geboord kunnen worden bij het aansluiten van het meubel.
Een installateur of loodgieter kan deze gaten er gemakkelijk inboren, en dan kan je ter plekke gelijk zien wat mooi staat qua positie van de waskommen en kranen op het blad.

Heeft het meubel garantie?

Op al onze badkamermeubels, kranen en wasbakken en overig sanitair geven wij 2 jaar garantie.
Dit geldt voor:
– Vlekken in het hout wanneer de laklaag door ons niet goed aangebracht is.
– Wasbakken en kranen die kapot gaan binnen 2 jaar.
– Teveel werking van het eikenhout zoals beschreven onder het kopje: Eigenschappen eikenhout.
– Alle andere productie fouten vanuit onze werkplaats.