Klasiek landelijke keuken met eiland

Elegant en gezellig nostalgisch. De klassiek landelijke keuken is misschien wel dé keukenstijl die de meeste warmte uitstraalt. Door het gebruik van natuurlijke materialen, rustige kleuren en een sierlijke afwerking is dit de keuken waar u aan het eind van een drukke dag heerlijk kunt ontspannen.

Kenmerken klasieke landelijke keuken

Bij de klassiek landelijke keuken wordt veelal gebruik gemaakt van eikenhout. Sierlijke houten frontjes met vintage handgrepen met een gebloemd patroon bepalen snel de sfeer in de keuken. Plaats een grote houten eettafel en bijvoorbeeld een handgemaakte eikenhouten servieskast met een ouderwets gedecoreerd porseleinen servies.

De open kastjes zoals de bovengenoemde servieskast is veelvoorkomend in de klassiek landelijke keuken. Open keukenkastjes creëren een open en ruime uitstraling.

Het fornuis is een belangrijk element in de klassiek landelijke keuken. Als u liever geen los fornuis heeft kunt u ook voor een afzuigkap met een mooie landelijke schouw kiezen.

Verder zie je in de klassieke stijl dé echte landelijke kraan terug met witte hendels of kruisgreepsysteem.

De warme uitstraling van de klassiek landelijke keuken brengt u direct terug naar grootmoeders tijd, de geur van zelfgemaakte appeltaart komt u al bijna tegemoet.

Landelijke decoratie

Wat de klassiek landelijke keuken af maakt is het rijk toevoegen van sierlijke decoraties.

Elementen zoals grote houten kandelaars, een oude weegschaal, rieten manden en gevulde voorraadpotten zorgen voor die knusse plattelandssfeer. U kunt ervoor kiezen om voor een klassieke uitstraling keukengereedschap zoals pannen en pollepels op te hangen. Ook tegeltjes zijn typisch voor de klassiek landelijke keuken.

Voor de echte leefkeuken voegt u kussens en plaids toe om de sfeer nog huiselijker te maken.

Keukeneiland

Een praktische toevoeging wat betreft de keukenopstelling is een keukeneiland. Hiermee voegt u extra functionaliteit toe doordat u meer werkplek hebt. Een ander groot voordeel is het stukje sfeer.

U kunt van het keukeneiland een echte eyecatcher maken. Hierdoor zult u snel merken dat dit uitnodigend werkt. Kom gezellig samen aan het eiland om te eten, bakken of te borrelen. Zo wordt er een heuse woonkeuken gecreëerd.

U kunt er ook voor kiezen om een kookplaat, bijvoorbeeld gas of inductie, te plaatsen. Zo wordt uw keukeneiland een kookeiland.

Een derde optie is een spoeleiland, dit is een keukeneiland met daarin een spoelbak.

Mogelijkheden

Landelijke keukens zijn te vinden in elke prijsklasse. Van een kleine bescheiden houten keuken tot een ruime en versierde keuken van massief hout.

Ook hoeft u niet perse een complete landelijke woning te hebben voor een klassiek landelijke keuken.

Omdat er veel mogelijkheden zijn binnen deze stijl kunt u de keuken volledig aanpassen naar uw eigen wensen. Wij denken bij Rolan Keukens graag mee over uw opties.

Rolan keukens

‘De vakman vind je in de details’

Maatwerk is ons specialisme. Laat Rolan Keukens uw klassiek landelijke droomkeuken waarmaken. Wij hebben jarenlange ervaring met het bouwen van hoogwaardige keukens. Met de expertise van onze vakmensen geven wij u een passend advies, waarna u vrijblijvend een persoonlijke offerte toegestuurd krijgt. Ook bent u van harte welkom in onze showroom om inspiratie op te doen.